Ковачевић: Српска одлучна да изгради крак гасовода Јужни ток

СРНА
Ковачевић: Српска одлучна да изгради крак гасовода Јужни ток

Брод - Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Жељко Ковачевић изјавио је данас да је Српска одлучна да наредне године почне изградњу крака гасовода "Јужни ток" кроз Српску и изразио увјерење да ће бити испоштоване све обавезе из чланства у Енергетској заједници.

"Република Српска је одлучна да прави гасовод, односно крак гасовода "Јужни ток" кроз Српску. Сматрамо да је то интерес и Федерације БиХ /ФБиХ/ и да ћемо са партнерима из Русије успјети да реализујемо овај пројекат", рекао је Ковачевић.

Ковачевић је у Броду, након данашњег састанка Радне групе за праћење испуњења обавеза из Уговора о купопродаји акција предузећа нафтне индустрије Републике Српске, истакао да је овај пројекат гасификације од интереса и за ЕУ.

"Не видим шта није интерес ЕУ у реализацији овог пројекта. Мислим да је ријеч о одређеним неспоразумнима који ће у наредном периоду бити ријешени, а Република Српска испуњава све своје обавезе из мапе пута за изградњу крака жЈужног тока", рекао је Ковачевић новинарима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана