Ковачевић: Сајам привреде мјесто одличних пословних одлука

Срна
Ковачевић: Сајам привреде мјесто одличних пословних одлука

Брод - Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Жељко Ковачевић истакао је данас у Броду, отварајући Сајам привреде, да је ова манифестација сједиште одличних пословних одлука, те похвалио локалну заједницу за организацију овог скупа.

Ковачевић је са начелником општине Брод Илијом Јовичићем свечано пресјекао врпцу, након чега су обишли излагаче и њихову понуду.

"Овдје имамо више од 40 излагача из Посавине. Ово је прилика да се размијене искуства и контакти, да се уговоре нови послови на тржиштима", рекао је Ковачевић.

Он је истакао да су Влада Републике Српске и министарство подржали ову манифестацију, као и низ других сајмова које организују локалне заједнице у Српској.

Начелник општине Брод Јовичић рекао је да ова општина настоји да буде привлачна за инвеститоре, те да је у том циљу за двије и по године учињено много добрих потеза.

"Раније није било привредних манифестација ове врсте, настојаћемо да овај сајам постане традиција и мјесто добрих пословних одлука. Радимо и на отварању нових радних мјеста, рјешавању проблема из прошлости, али и доношењу одлука за бољу будућност", додао је Јовичић.

Отварању сајма у Броду присуствовали су и министар правде Горана Златковић, министар унутрашњих послова Радислав Јовичић и помоћник министра трговине и туризма Александра Трифковић.

Приређен је и богат културно-умјетнички програм, у којем су учествовала друштва "Душко Трифуновић" и "Лијешће".

Сутра, другог дана сајма, од 11 часова биће уприличен Гастро-сусрет и такмичење у припремању гулаша, а затварање сајма и уручивање награда и признања предвиђено је за 18 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана