Котор Варош: За реализацију пројеката младих 15.840 КМ

Срна
Foto: Срна

КОТОР ВАРОШ- Омладинска банка у протеклих пет мјесеци финансирала је реализацију шест пројеката неформалних група младих са подручја општине Котор Варош и један микробизнис, чија је укупна вриједност 15.840 КМ.

Ријеч је о пројектима који су директно или индиректно утицали на побољшавање положаја младих, а реализовани су у градском подручју и мјесним заједницама.

Жељко Пауковић, директор програма Фондације "Мозаик", у чијем саставу је Омладинска банка, истакао је да су средства заједнички обезбиједили општина Котор Варош, која је издвојила 5.500 КМ, Фондација "Мозаик" 5.020 КМ, а неформалне групе младих обезбиједиле су додатних 5.320 КМ мобилизацијом локалних ресурса.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан рекао је да се реализацијом ових пројеката наставља успјешна сарадња са Омладинском банком и да се реализацијом поменутих пројеката помаже младима да буду активнији и да волонтерским ангажовањем покажу да су ресурс који заслужује подршку.

У мјесној заједници Котор Варош реализован је пројекат "Друга конвенција младих у Котор Варошу", који је окупио и промовисао успјешне младе Которварошане.

"Јавна трибина младих лидера" пројекат је којим је подстакнут велики број младих суграђана да се укључе у друштвене процесе кроз политички или невладин сектор.

У мјесној заједници Врбањци реализован је пројекат "Живи здраво, рециклирај", а циљ је био да се еколошком акцијом и едукацијом побољша живот свих становника овог краја.

У Средњошколском центру "Никола Тесла" у Котор Варошу реализовани су пројекти "Боља опрема, успјешнији рад" и "Боља пракса, више предузетника", у оквиру којих су ученици набавили опрему за праксу и уредили школске учионице с циљем обезбјеђења боље практичне наставе.

Микробизнис је релизовао Синиша Радмановић, који је регистровао пољопривредно-комерцијално газдинство, у оквиру којег се бави узгојем свиња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана