Кошарац: Сир Мљекаре "Пађени" на тржишту Сингапура

Срна
Foto: Архива

САРАЈЕВО- Производи Мљекаре "Пађени" из Билеће ускоро би се могли наћи на тржишту Сингапура, након што је у ову републику извезен пробни контигент сира познатог херцеговачког бренда.

Министарство спољне трговине и економских односа у Савјету министара, у сарадњи са Канцеларијом за ветеринарство БиХ, претходно је издало сертификате потребне за извоз сира Мљекаре "Пађени" на сингапурско тржиште.

"Делегација азијских бизнисмена недавно је боравила у БиХ и изразила жељу да у Сингапур извезе сир билећке мљекаре, с намјером да га представи тамошњем тржишту. Узимајућу у обзир значај отварања нових тржишта за заштиту домаће производње, активно смо радили на издавању потребних сертификата и успјели смо да у Сингапур пласирамо сир Мљекаре 'Пађени'. Информисани смо да ће испоручене количине сира бити презентоване у Сингапуру, те се надам да ћемо ускоро бити у прилици да извеземо и веће количине на ово тржиште", рекао је Срни министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац.

Он је подсјетио да је пласман домаћих производа на нова тржишта била тема недавног састанка са амбасадором Малезије у БиХ, истичући да ускоро очекује финализацију одговора на упитник за извоз и долазак малезијских инспектора у БиХ како би покренуо извоз меса и млијечних производа и на тржиште ове земље.

"Чињеница је да је пандемија корона вируса успорила одређене процесе, али смо у потпуности опредијељени да активно радимо на отварању нових тржишта за домаће производе. С тим у вези желим да нагласим да се тренутно ради на испуњавању предуслова за извоз у ЕУ, Малезију, Сингапур, Уједињене Арапске Емирате, Кину и Русију", нагласио је министар Кошарац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана