Кошарац, Марковић: Стварати повољније пословно окружење за стране инвестиције

Срна
Кошарац, Марковић: Стварати повољније пословно окружење за стране инвестиције

САРАЈЕВО - Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац разговарао је данас у Сарајеву са директором Агенције за унапређење страних инвестиција (Фипа) БиХ Милицом Марковић о сарадњи, као и о стварању повољног пословног окружења за привлачење страних инвестиција.

Из Министарства спољне трговине и економских односа саопштено је да је Марковићева информисала Кошарца о томе да је по преузимању мандата затекла незадовољавајуће стање у Фипи, те да су саговорници, анализирајући унутрашњу структуру те агенције, оцијенили да је неопходно побољшати њене активности.

Они су указали на неопходност дефинисања новог облика сарадње између Министарства спољне трговине и економских односа и Фипе да би се координисаним активностима побољшало пословно окружење за унапређење страних инвестиција.

Кошарац и Марковићева су изразили опредјељење да усаглашеним дјеловањем активно раде на економском развоју, повећању прилива страних инвестиција, те подстицању присутних инвеститора на даља улагања и ширење пословања у Републици Српској и Федерацији БиХ, те указали и на потребу побољшања сарадње приватног и јавног сектора

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана