Конверзију затражило 546 корисника кредита

Срна
Конверзију затражило 546 корисника кредита

Бањалука - Хипо Алпе Адрија банци Бањалука, која планира да од 18. априла почне са конверзијом кредита у швајцарским францима, захтјев за конверзију поднијело је 546 корисника од око 2.500 колико их има у РС.

- Очекујемо да тај број буде много већи како се будемо приближавали датуму почетка конверзије. Циљ банке је да процес конверзије буде завршен до 1. јула. Банка је припремила одговорно и фер рјешење које ће клијенте финансијски растеретити, а уједно неће угрозити домаћи банкарски систем или домаћу економију - казали су у Хипо банци и додали да се оно заснива на добровољној бази.

Рјешење подразумијева смањење износа кредитних обавеза за 30 одсто уз конверзију у домаћу валуту по тренутном курсу, фиксну каматну стопу новог кредита од 5,99 одсто, при чему ће банка сносити све накнаде преноса. Могуће је и продужење преосталог рока отплате до 100 одсто, а за 25 одсто клијената са најнижим мјесечним примањима понуђена је додатна олакшица у виду смањења износа кредитних обавеза за 50 одсто.

У Хипо банци су истакли да корисници кредита у "швајцарцима" у свим њиховим пословницама могу преузети листу документације и захтјев за конверзију, које могу предати од 17. априла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана