Контрола квалитета помаже извоз

М. Ч.
Контрола квалитета помаже извоз

БAЊA ЛУКA - Изградња акредитованих институција за контролу квалитета нужан је предуслов за помоћ домаћим произвођачима, како би добили одговарајуће сертификате и олакшали извоз. Овим би се обезбиједила и адекватна контрола производа који улазе у РС.

Рекла је то јуче директор Привредне коморе РС Драгица Ристић на округлом столу на тему "Како подржати домаћу производњу" у Бањој Луци, којем су присуствовали представници власти, те бројни привредници. Она је нагласила да све док немамо домаће акредитоване институције, остајемо отворено тржиште за увоз, и то најчешће неквалитетне робе.

Кроз организацију округлог стола најављена је и кампања под називом "Наше је боље", која има за циљ подизање свијести код грађана о томе шта значи куповати домаће.

Помоћник министра за пољопривреду у Министарству спољне трговине и економских односа БиХ Душан Нешковић истакао је да се за јачање пољопривреде морају издвајати додатна средства, која ће се усмјеравати тамо гдје има потенцијала.

Представник Министарства индустрије, енергетике и рударства РС Милан Цвијић казао је да РС одобрава бројне подстицаје како би помогла предузећима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана