Компаније из БиХ први пут на сајму прехрамбене индустрије у Паризу

Срна
Компаније из БиХ први пут на сајму прехрамбене индустрије у Паризу

ПАРИЗ - У Паризу је данас отворен један од највећих међународних сајмова прехрамбене индустрије - СИАЛ 2022, на којем се први пут представљају и компаније из БиХ, међу којима и “Младегс-пак” из Прњавора.

Представљање компанија из БиХ на овом сајму, на којем учествују излагачи из више од 200 земаља, организовала је и финансијски подржала Спољнотрговинска комора БиХ, уз подршку Швајцарског програма за промоцију извоза /СИППО/, саопштено је из ове коморе.

У павиљону Спољнотрговинске коморе БиХ излаже седам произвођача из БиХ из прехрамбене индустрије - “Ас Холдинг” Сарајево, “Колмикс” Велика Кладуша, “Младегс-Пак” Прњавор, “Јами” Сарајево, “Делта трејд” Зеница, “Халиловић” Илијаш и “Мљекара” Ливно.

Излагачи из БиХ се представљају на заједничком штанду, којег су већ током првог дана сајма посјетили представници привредних комора других земаља, као и многобројни посјетиоци, излагачи и потенцијални пословни партнери.

Спољнотрговинска комора БиХ је предузела опсежне активности за позивање потенцијалних партнера и купаца са излагачима из БиХ, припремљен је и е-каталог излагача, а договорено је и одржавање многобројних састанака са потенцијалним пословним партнерима, додаје се у саопштењу.

Сајам СИАЛ 2022 се одржава до 19. октобра, а биће организовани и многобројни форуми и конференције, те презентације трендова и иновативних рјешења из области прехрамбене индустрије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана