Компанија Зарубежњефт представила планове за наставак пословања у Српској

Срна
Foto: Срна

Руководство руске фирме Зарубежњефт данас је у својим просторијама у Москви делегацији Републике Српске, коју предводи предсједник Владе Радован Вишковић, представило план пословања у свијету, који подразумијева и активности у Републици Српској, прије свега у Рафинерији нафте Брод и Рафинерији уља Модрича, саопштено је из Владе Српске.

Током састанка су представљени и планови везани за даљи развој продајне мреже, наставак пословања у Републици Српској и развој тржишта.

Према њиховим ријечима, у Броду планирају даљи развој производње компримованог гаса и изградњу гасне централе, а у Модричи изградњу соларне електране за коју је са Владом Српске недавно потписан меморандум о сарадњи.

Премијер Вишковић је истакао да је досадашња сарадња са овом компанијом била добра, а изразио је задовољство због најава проширења пословања у Српској.

"Из прве руке смо се увјерили о каквој се компанији ради и колики су њихови капацитети широм свијета. Представили су нам начин на који прате производњу, те предочили планове за будуће инвестиције. Радује ме што је у њиховим плановима и Република Српска и даље развијање пословања“,  истакао је Вишковић.

Министар енергетике и рударства Петар Ђокић је истакао да је Република Српска опредијељена да и даље успјешно сарађује са компанијом "Зарубежњефт", која ће имати максималну подршку институција Републике Српске за реализацију нових пројеката.

Додао је да је сарадња са "Зарубежњефт"-ом је увијек била на високом нивоу и да таква треба да остане.

Састанку је присуствовао и директор Електропривреде Републике Српске Лука Петровић.

Подсјетимо, руска државна компанија Зарубежњефт послује у Републици Српској од 2007. године, када је приватизовала предузећа нафтне индустрије Републике Спрске. Она сада послују под заштитним знаком НЕСТРО, у чијем саставу су компаније "Оптима група“ Бањалука, "Рафинерија нафте“ Брод, "Рафинерија уља“ Модрича и "Нестро петрол“ Бањалука.

Руководство руске фирме „Зарубежњефт“ данас је у Москви делегацији Републике Српске, коју предводи премијер Радован Вишковић, представило план пословања у свијету, који подразумијева и активности у Републици Српској.https://t.co/ysH7dy62i7 pic.twitter.com/4cr3hesE4C

— Влада Републике Српске (@Vlada_Srpske) October 13, 2023

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана