Компанија Њујорк тајмс продала новине Бостон Глоб за 70 милиона долара

Агенције
Компанија Њујорк тајмс продала новине Бостон Глоб за 70 милиона долара

Њујорк - Компанија Њујорк Тајмс објавила је данс да је пристала да прода новине Бостон Глоб за 70 милиона долара у готовини власнику бејзбол тима Бостон Ред Сокс, преносе агенције.

Њујорк Тајмс, водећа америчка новина, продао је Глоб за дјелић суме од 1,1 милијарди долара коју је платио за бостонске новине у 1993. године.

Купац је Џон В. Хенри, власник Бостон Ред Сокса, саопштио је Њујорк Тајмс.

- Награђивани журнализам Бостон Глоба, као и његова богата традиција и изврсност етаблирали су га као једну од најугледнијих медијских фирми у земљи - наводи Хенри у саопштењу објављеном у Глобу.

У продају су укључене и остале медијске куће које припадају Њујорк Тајмсу у Новој Енглеској - регији око Бостона - као што су вебсајт Boston.com, директна мејл маркетиншка компанија Globe Direct, и The Worcester Telegram and Gazette, локалне новине које се издају у централном Масачусетсу.

Бостон Глоб се борио с падом тиража и прихода, док је компанија Њујорк Тајмс током протеклих година продавала своја регионална издања. 

Новине старе 141 годину биле су у власништву породице Тејлор од 1873. године до времена када ју је купио Њујорк Тајмс.

Тада је то била највиша цијена икада исплаћена за једне америчке новине, наводи Њујорк Тајмс.

Хенри (63) користио је милионе које имао у инвестиционим фондовима да постане власник Ред Сокса и енглеског фудбалског клуба Ливерпул.

Он је такође сувласник Roush Fenway Racing, NASCAR тима, пишу новине.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана