Компанија „m:tel“ стуб привреде Српске

Данијела БАЈИЋ
Компанија „m:tel“ стуб привреде Српске

БАЊАЛУКА – У присуству највиших званичника Републике Српске и Србије, као и многобројних званица из свијета телекомуникација, привреде и науке вечерас је у Бањалуци свечано обиљежен Дан „Телекома Српске“.

Ово је била и прилика да се на изузетном примјеру „m:tel“-а укаже важност међусобне сарадње двије земље, као и значај улагања ове друштвено одговорне компаније у важне сегменте друштва.

Генерални директор "m:tel-а" Јелена Триван истакла је да је "Телеком Српске", који је дуго година стуб привреде, лани проглашен за компанију са највећим профитом у БиХ.

- То је званично најбоље спроведена приватизација и најбоља страна инвестиција Србије. У том смислу имамо пуно разлога да вечерас славимо. Овдје су представници власти БиХ и Републике Српске да са нама подијеле задовољство и радост. Могу да обећам да ће и ова година бити једнако добра пословна година и да ћемо улагати у ову заједницу и хуманитарне пројекте као и до сада – казала је Триванова.

Честитајући управи "Телекома Српске" за успјешан рад и сјајне резултате које постижу, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић захвалила је што је оваква компанија саставни дио заједнице, казавши да је ријеч о друштвено одговорној компанији која редовно извршава своје обавезе према радницима и држави.

-Желимо да се „m:tel“ развија, да убудуће запошљава још више људи и показује још више способности. Сигурна сам да је то заједнички подухват и нас који требамо да правимо добар амбијент за пословање за људе који су на овако изазовним пословима, а то су послови вођења великих компанија који треба да воде рачуна о свим овим стварима – поручила је Цвијановићева.

Честиткама се придуржио и предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић. Он је рекао је ово уједно и јубилеј Републике Српске будући да је њена конекција са свијетом углавном базирана на инфраструктури "m:tel"-а.

-Надам се да ћемо и у будућем времену подржавати и имати сигурну будућност и сигурне интеграције, не само са ЕУ, него и са свијетом. „m:tel“ односно „mts“ највећа компанија за телекомуникације и у земљама бивше Југославије и да њихове пакете можемо да купимо и у Аустрији, Швајцарској и у много земаља Европе, тако да поносно припадамо тој националној породици – казао је Стевандић.

Према ријечима премијера Српске Радована Вишковића, "m:tel" је израстао у најбољу и највећу компанију у сфери телекомуникација у БиХ, а која се налази у Српској.

-Друштвено одговорна компанија која улаже у кадрове и у све оне садржаје који су их довели на ову позицију и мислим да су на правом путу да тако наставе и убудуће – казао је Вишковић, посебно се захваливши за кампању која је покренута прије више од годину и по, а која дјеци у школама обезбјеђује сигуран интернет.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана