Компанија LKQ Europe са двоцифреном EBITDA маржом у другом кварталу 2021.

ГС
Компанија LKQ Europe са двоцифреном EBITDA маржом у другом кварталу 2021.

ЦУГ - LKQ Corporation (Nasdaq: LKQ) објавила је резултате за други квартал 2021. који одражавају снагу компаније у низу кључних метричких података, укључујући укупан приход, марже по сегментима и слободан проток готовине.

У дешавањима другог квартала MSCI је повећао ESG рејтинг Компаније са А на АА, а Fitch Ratings, Inc додијелио је LKQ -у почетни рејтинг од BBB- (прогноза стабилна).

-Били смо у могућности остварити још један рекордан успјех у раду у другом кварталу. Тај успјех у раду обиљежава два кључна корака као први квартални период са EPS-ом од преко једног долара и највишим кварталним EBITDA -ом по сегментима у историји компаније. Сегменти Сјеверна Америка и Специјалности су постигли рекордне EBITDA марже по сегментима у том кварталу, а Европа је остварила двоцифрену маржу по први пут од другог квартала 2016. Успјех у раду у Европи даље потврђује циљане марже дате на почетку програма 1 LKQ Europe и пружа нам увјерење да смо на трагу свеукупних циљева програма - напоменуо је Доминик Зарконе, предсједник и главни извршни директор.

Глобални приходи за други квартал 2021. износили су 3,4 милијарде долара, што је повећање од 30,8 одсто у односу на 2,6 милијарди долара у другом кварталу 2020. те одражава ануализацију утицаја пандемије током другог квартала 2020.

У другом кварталу 2021, LKQ Europe, подружница компаније LKQ Corporation, остварила је двоцифрени раст прихода од 30,2 одсто на 1,58 милијарди долара, у поређењу са 1,21 милијарди долара у другом кварталу 2020. EBITDA маржа по сегментима додатно је порасла на 10,7 одсто.

-Ми смо наставили свој опоравак од изазовне 2020. године са посебно јаким двоцифреним растом прихода у другом кварталу 2021. Велика посвећеност наших запосленика, заједно с текућим побољшањима нашег програма 1 LKQ Europe и снажном лојалношчу наших клијената помогли су нам да даље унаприједимо своје пословање широм Европе. Ублажавање ограничења везаних за ковид-19 и повећање стопе вакцинисаности у већини европских земаља задњих мјесеци били су од помоћи. С друге стране, имали смо растуће трошкове логистике и сировина. Док се крећемо напријед, пандемија ће нас и даље заокупљати током 2021. Ипак, ми смо још увијек увјерени да ћемо задржати своје оперативне предности и извршење наших стратегија, уз очекивање постизања доброг успјеха у раду за другу половину године -  изјавио је Арнд Франц, главни извршни директор компаније LKQ Europe.

О компанији LKQ Europe

LKQ Europe GmbH Х, зависно предузеће корпорације LKQ, са сједиштем у Цугу у Швајцарској, водећи је дистрибутер замјенских резервних дијелова за аутомобиле, комерцијална комби возила и индустријска возила у Европи. Тренутно запошљава око 26.000 људи путем мреже од 1.000 филијала и око 5,5 милијарди америчких долара прихода у 2020. години. Организација снабдијева око 100.000 независних радионица у преко 20 европских земаља.

Групацију чине Euro Car Parts, Fource, RHIAG Group, Elit, Auto Kelly, SiM Impex и групација STAHLGRUBER, као и i Atracco, фирма специјализована за рециклирање. LKQ такође посједује мањински удио у групацији Мекономен.

Више информација, аудио њебцаст позив о заради у првом кварталу и пратећа презентација може се добити путем www.lkqcorp.com у одјељку Односи са инвеститорима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана