Компанија из Српске поуздан партнер Ратног ваздухопловства Србије

Срна
Компанија из Српске поуздан партнер Ратног ваздухопловства Србије

БИЈЕЉИНА - Компанија „Орао” из Републике Српске изразила је задовољство што је из године у годину поуздан партнер Ратног ваздухопловства Србије и што својим радом на ремонту и одржавању турбомлазних мотора подижу оперативну способност за одговор на изазове, ризике и претње по безбједност грађана Србије, објављено је на интернет страници компаније.

На позив команданта Ратног ваздухопловства и ПВО Србије генерал-потпуковника Душка Жарковића, делегација „Орла” у којој су били директор Младен Стојановић и водећи технолог за експлоатацију, састављање и испитивање мотора Саша Голубовић, јуче је на полигону „Пештер” код Сјенице присуствовала здруженој тактичкој вјежби с бојевим гађањем „Муњевити удар 2021”.

Тактичкој вјежби присуствовали су државни и војни врх Србије, српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, дипломатски кор, командант Кфора на Косову Франко Федеричи и ветерани с Кошара.

Вјежбу на Пештеру извеле су јединице Копнене војске, Ратног ваздухопловства и ПВО, 72. бригаде за специјалне операције и 63. падобранске бригаде, уз употребу тенкова, борбених возила, артиљеријских система и оруђа, авиона, хеликоптера, даљински пилотираних ваздухоплова, ПВО система и наоружања пешадијских и специјалних јединица.

Војницима је, послије завршног дана вјежбе која је, уз учешће 15.000 војника почела 15. јуна на више локација у Србији, предсједник Србије Александр Вучић честитао због „фантастично изведене вежбе”.

Вучић је изразио задовољство што је на вјежби на Пештеру било 11 авиона „МИГ-29”, од који је осам употребило ракете, и рекао да је било ангажовано и 10 авиона „Орао”, као и четири авиона „Г 4”.

Било је 25 ловаца и бомбардера у ваздуху.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана