Кока-кола и милка најјаче робне марке

Глас Српске
Кока-кола и милка најјаче робне марке

БЕОГРAД - Најпознатије робне марке широке потрошње у региону су "Кока-кола", "милка" и "аргета", показало је истраживање "Продукт груп менаџера", пренијеле су агенције.

Према подацима које је "Продукт" прикупио у Словенији, Хрватској, БиХ, Србији са Косовом, Македонији и Црној Гори од априла до јуна на ранг-листи 25 најбољих робних марки налази се 15 марки из региона, док осталих десет чине производи глобалних мултинационалних компанија са дугогодишњом традицијом.

- На листи најбоље пласираних робних марки налазе се и папирне марамице "палома", сок "фанта", крема за његу лица "нивеа", зачин "вегета", витамински напитак "цедевита", "жилет", "смоки", "кокта", "плазма" кекс, "пепси", тоалетни папир "палома", "негро" бомбоне, кекс "домаћица", "орбит" жваке, "кики" бомбоне, чоколаде "дорина" и чоколадице "сникерс". У првих 25 нашли су се и "јафа" кекс, "медено срце", "нескафе", "несквик" и "фруктал" сокови - навели су из "Продукт груп менаџера" и додали да тржиште региона чини око 22 милиона потрошача.

Све робне марке које су се нашле међу првих 25 већ дуже вријеме присутне су на тржишту.

- Могућност за уврштавање на ову ранг-листу, због величине тржишта, имају само српске робне марке - стоји у саопштењу.

"Моћ"

Из "Продукт груп менаџера" наводе да је "моћ" робних марки које се налазе на тржишту региона израчуната на основу степена препознатљивости, искуства и коришћења марке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана