Ко је најбогатији Нијемац?

Танјуг
Ко је најбогатији Нијемац?

Берлин -- Богати Нијемци су, упркос дужничкој и евро-кризи, постали још богатији и лане је укупна имовина 100 најбогатијих Нијемаца са 307, порасла на 324,6 милијарди евра.

А на врху листе и даље је остала породица власника самопослуга ''Алди''.

Врх ''златног бријега'' припада ''Алди-породици''- Карл Албрехт (92) је најбогатији Нијемац са 17,2 милијарде евра, док су на другом мјесту његови братићи, Бертхолд (58) и Тео (62), који имају 16 милијарди евра.

На трећем мјесту је Дитер Шварц, са 12 милијарди евра, на четвртом породица Рајман, са 11 милијарди евра, на петом Сузана Клатен, власница BMW и Алтане, која и даље најбогатија Нијемица, са имовином процијењеном на девет милијарди евра.

Према ''Менаџер магазину'', на шестом мјесту је породица Ото чија је имовина 8,2 миљарде евра, на седмом породица Вирт  са имовином од осам милијарди, на осмом су брат и сестра Гинтер и Данијела Херц  чија је инвеститорска кућа вриједна седам милијарди евра, који су некада били власници ''Чибо'' ланца продавница.

На деветом мјесту је породица Еткер  са имовином од 6,9 милијарди, а на десетом Штефан Квант, брат Сузане Клатен власнице BMW, са 6,6 милијарди евра.

Први пут на листи 500 најбогатијих нашао се и чувени бивши фудбалер Франц Бекенбауер, са имовином од 150 милиона евра, и баш је ''кајзер Франц'' посљедњи на тој листи најбогатијих Нијемаца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана