Клијенти имају веће погодности

Марина Чигоја
Клијенти имају веће погодности

БAЊA ЛУКA - Како би добили кредит, становници Републике Српске не морају имати отворен рачун или депозит у тој банци, али зато морају испунити строжије услове и платити већу камату да би им кредит био одобрен.

Замјеник шефа Одјељења пословања са становништвом Хипо Aлпе Aдриа банке Бања Лука Сњежана Чолић каже да ова банка одобрава кредите свим физичким лицима, држављанима БиХ, који су кредитно способни без обзира да ли имају статус клијента банке, али да предност ипак имају клијенти банке.

- Предност за клијенте Хипо банке је у чињеници да им банка одобрава кредите са нижим каматним стопама за 0,50 одсто као и за 0,25 одсто нижим трошковима обраде кредитног захтјева - казала је Чолићева.

Она је додала да сви подносиоци захтјева за кредит морају бити кредитно способни.

- Наравно да статус клијента Хипо банке помаже подносиоцима да им се много брже и уз мање административних процедура одобри кредитни захтјев - нагласила је Чолићева.

Да би комитент добио кредит у НЛБ Развојној банци потребно је да буде кредитно способан, кажу у овој банци.

Портпарол ове банке Љиљана Чичић каже да комитенти банке имају повољније услове за добијање кредита од особа које то нису, а то се огледа кроз ниже каматне стопе, ниже накнаде.

И у Рајфајзен банци кажу да људи који нису њихови комитенти могу подићи кредит, али да њихови клијенти имају низ погодности приликом подизања кредита.

- Једна од тих погодности је и "пакет рачуна", чиме се више банкарских и небанкарских услуга пакује у јединствен производ са јединственом накнадом. Овим наши клијенти за накнаде по свим услугама обухваћеним пакетом мјесечно одвајају и до 50 одсто мањи износ него што су то чинили раније када су се оне плаћале појединачно - казао је директор главне филијале Рајфајзен банке Бања Лука Синиша Пепић.

Камате

- Камате за грађане који нису комитенти НЛБ Развојне банке су веће у просјеку до 0,5 одсто у односу на камату која се односи на комитенте банке. Разлика постоји и код накнада, које су, такође, веће за 0,5 одсто - истакли су у овој банци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана