Кинези заинтересовани за енергетски сектор РС

М. Ч.
Кинези заинтересовани за енергетски сектор РС

БAЊAЛУКA - Представници кинеске компаније "CMEC", Цхина Мацхенерџ анд Енгеенеринг Цомпанџ, заинтересовани су за пројекте из области енергетике и спремни су за сарадњу са Републиком Српском у тој области.

Предсједник Владе РС Aлександар Џомбић и министар индустрије, енергетике и рударства Жељко Ковачевић разговарали су јуче у Бањалуци са представницима кинеске компаније "CMEC" о могућностима сарадње у области енергетике.

- Премијер Џомбић упознао је представнике кинеске компаније са енергетским потенцијалима Српске, како у области хидроенергије тако и са могућностима инвестирања у термоелектране. Он је подсјетио да је у РС искоришћено свега 30 одсто хидропотенцијала. Такође је нагласио да, према истраживањима, на подручју Угљевика постоји могућност изградње чак четири термоелектране - саопштено је из Бироа Владе РС за односе с јавношћу послије састанка.

Џомбић је указао на спремност Владе РС за сарадњу и у областима пољопривреде, изградње путне инфраструктуре те изградње система одбране од поплава и иригационог система.

Током састанка било је ријечи и о економској и политичкој ситуацији у Републици Српској и БиХ, а Џомбић је нагласио да је РС економски и политички стабилна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана