Кинескиње на врху листе најбогатијих

Глас Српске
Кинескиње на врху листе најбогатијих

ПЕКИНГ - Више од половине жена на листи најбогатијих у свијету су Кинескиње, при чему оне заузимају и прва три мјеста, наводи се у извјештају фирме "Хурун", који прикупља информације о најбогатијим Кинезима, објавио је "Фајненшел тајмс".

Најбогатија жена на планети је генерални директор компаније за рециклажу папира "Најн драгонс пејпер" Жанг Јин, чије се богатство процјењује на 5,6 милијарди долара, пренијеле су агенције.

- На другом мјесту је челник фирме "Лонгформ проперти" Ву Јађун, са имовином од 4,1 милијарду долара. Трећа на листи најбогатијих жена на свијету је директор хонгконшког конгломерата "Фухуа интернешнел" Чен Лихуа, са богатством од четири милијарде долара - наводи се у извјештају "Хуруна", према којем се на листи 20 најбогатијих жена свијета налази чак 11 Кинескиња.

Четврта на листи најбогатијих жена, уједно и прва најбогатија жена која није Кинескиња, јесте Шпанкиња Росалија Мера из модне куће "Зара", са богатством од 3,5 милијарди долара, а слиједе Дорис Фишер из "Гепа" на осмом и Ђулијана Бенетон из "Бенетона" на 11. мјесту.

Aмеричка телевизијска водитељка Опра Винфри девета је најбогатија жена на свијету, са имовином вриједном 2,3 милијарде долара.

Aналитичарка Кинеско-европске међународне пословне школе из Шангаја Нандани Линтон објашњава да је Мао Цедунг много тога промијенио када је рекао да жене заузимају пола неба, пошто се од тада у Кини подразумијева да све жене раде.

Руковођење

Према истраживању њујоршког Центра за рад, Кинескиње су међу најамбициознијим на свијету, а чак 76 одсто Кинескиња тежи ка руководећим радним мјестима, у поређењу са 52 процента у СAД.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана