Кина магнет за инвестиције

Ж. Д.
Кина магнет за инвестиције

Сарајево - "Сарајево бизнис форум 16 плус 1" биће одржан 4. и 5. маја у Сарајеву, а најављујући јуче тај скуп предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић је истакао да ће БиХ бити у фокусу цијелог региона и да ће то бити прилика да се врати на мапу инвестиција.

- То ће бити одлична прилика да БиХ ухвати корак првенствено у областима енергетике, транспорта, инфраструктуре, туризма, пољопривреде и малих и средњих предузећа. Договорено је да буду спојени "ББИ форум" са "Сарајево бизнис форумом 16 плус 1" и тако направљен један од највећих бизнис скупова у региону, који ће окупити велики број бизнисмена и пословних људи и министара из региона и Кине као стратешког партнера. Сматрамо да ће БиХ уз подршку Кине и партнера из региона доспјети у фокус бизнис јавности у овом дијелу Европе и да ће се на тај начин вратити на мапу инвестиција - истакао је Звиздић.

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић изразио је увјерење да ће "Сарајево бизнис форум" бити један од највећих и најбоље организованих пословних форума до сада у региону. Најавио је да ће БиХ на форуму потписати и међудржавне уговоре у сфери енергетике.

Амбасадор Кине у БиХ Чен Бо изразила је увјерење да ће форум бити успјешно организован и да ће доћи до јачања привредне сарадње БиХ са Кином.

- Охрабрићемо кинеске привреднике да дођу у БиХ и успоставе пословне контакте - потврдила је она.

Директор ББИ банке Амер Буквић истакао је да ће бизнис форум допринијети бољем економском повезивању БиХ и земаља региона са Кином.

Покровитељ "Сарајево бизнис форума" је Предсједништво БиХ, а у организацији учествују Савјет министара БиХ, владе РС, ФБиХ и кантона, Спољнотрговинска комора БиХ и ентитетске привредне коморе, Агенција за промоцију страних инвестиција БиХ и друге институције и асоцијације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана