Казне за друштва која дају попусте

Т. Ш.
Казне за друштва која дају попусте

БAЊAЛУКA - Представници осигуравајућих кућа које послују у РС, Министарства финансија и Aгенције за осигурање РС формираће интерресорну групу која ће утврдити репресивне мјере у случају да осигуравајуће куће буду одобравале било какве попусте у области осигурања од аутоодговорности.


Ово је јуче рекао предсједник Владе РС Aлександар Џомбић послије састанка са представницима осигуравајућих кућа, Aгенције за осигурање РС и Министарства финансија.

- Репресивне мјере би могле да буду предузете у смислу одузимања дозвола за рад осигуравајућим кућама од мјесец до 90 дана, како бисмо додатно дестимулисали осигуравајуће куће које дају попусте - истакао је Џомбић.

Он је додао да је увођење репресивних мјера неопходно ради регулације тржишта осигурања у РС и заштите осигураника.

- Када осигуравате своје возило, најважније је да процијените да ли можете извршити наплату осигурања, уколико штета настане, а не цијена коју нуди осигуравајућа кућа - истакао је Џомбић и подсјетио да су осигуравајуће куће, мимо закона, до сада нудиле различите облике попуста, кроз саму полису, маркетиншке услуге, бесплатне техничке прегледе или гориво.

Друштва за осигурање у РС недавно су усагласила да обуставе све видове директних и индиректних попуста, као и давања бесплатних техничких прегледа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана