Кашњење изласка из кризе

Глас Српске

БЕОГРAД - Све земље у региону касне са изласком из економске кризе, а једино у земљама гдје је још присутан "медени мјесец национализма" грађани сматрају да им земља иде у добром правцу, иако то није реално тако, рекао је директор београдске агенције за истраживање јавног мњења "Ипсос Стратеџик маркетинг" Срђан Богосављевић.

На округлом столу о стандарду грађана Србије у односу на земље региона он је појаснио да је ријеч о Црној Гори, гдје још постоји задовољство грађана што је земља постала независна, у Македонији, гдје се јавља жеља за јачањем националног идентитета, и у БиХ, пренијеле су агенције.

- У три најзначајније земље у региону - Хрватској, Србији и Словенији, народ брине искључиво о економији и сматра да би приоритет државе требало да буду економске теме - каже Богосављевић.
Он је навео да, када се упореде економски показатељи земаља у региону, може се констатовати да "још нема напретка", а становништво свих земаља сматра да би њихове државе требало да се баве темама као што су незапосленост, животни стандард, плате, сиромаштво...
Богосављевић је оцијенио да све земље у региону касне са изласком из кризе додајући да у већини земаља долазе изборне године, те је врло вјероватно да ће у многим земљама доћи до промјене власти.
Округли сто "Како се живи у Србији у односу на земље окружења" одржан је у организацији агенције Танјуг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана