Касиповић и Рижинашвили потписали споразум о сарадњи у области енергетике

Агенције
Касиповић и Рижинашвили потписали споразум о сарадњи у области енергетике

Бањалука - Потпредсједник Владе Републике Српске Антон Касиповић и потпредсједник Управног одбора руске компаније “Русхидро” Џорџ Рижинашвили потписали су данас Споразум о сарадњи у области електроенергетике, преносе агенције.

Касиповић је истакао да је потписани Споразум сјајна најава будућих послова Владе Српске и “Русхидра”.

- Република Српска мора предочити укупан потенцијал и доказати да смо довољно добар и квалитетан партнер у шта сигурно нема сумње.

Потенцијал и могућности ове руске компаније заиста су импресивни - рекао је Касиповић.

Он је нагласио да раније инвестиције у Српску из Руске Федерације дефинитивно увјеравају да се и сарадњи са “Русхидром” мора приступити на одговоран начин.

Рижинашвили је истакао да је потписивање Споразума са Владом Српске почетак мукотрпног и дугог посла.

- У наредне двије године наша компанија треба да инсталира на територији Руске Федерације више хиљада станица јачине 8.000 мегавата. Без обзира на тај огроман задатак ми покушавамо да реализујемо пројекте у иностранству и ово је први корак у том правцу - рекао је Рижинашвили.

Министар индустрије, енергетике и рударства РС Жељко Ковачевић нагласио је да су представницима руске компаније представљени хидроенергетски пројекти.

- Влада Српске и ресорно министарство ће све потенцијале ставити на располагање како би изградња хидроенергетских објеката у Републици Српској била што ефикаснија и бржа - каже Ковачевић.

Он је навео да ће бити формиране радне групе које ће реализовати потписани Споразум, те да би све пројекте истраживања финансирала руска компанија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана