Канада спушта рампу, радници уђите

Агенције
Канада спушта рампу, радници уђите

Отава - Канада је најавила да ће увести нови модел активног довођења економских имиграната назван "Брзи улазак".

"Тај модел представљаће "револуцију" у начину привлачења квалификованих досељеника и омогућаваће им да се овде брже запошљавају", изјавио је канадски министар за држављанство и имиграцију Крис Александер.

"Брзи улазак" биће омогућен од јануара 2015. и пружаће већу флексибилност и брже испуњавање захтјева за радном снагом за она радна мјеста за која нема довољно Канађана.

Кандидати за рад и усељење који имају важећу понуду за посао у Канади или номинацију по провинцијским програмима биће брзо позвани да се пријаве за добијање статуса сталног резидента.

Нови програм намијењен је квалификованим и стручним кандидатима и омогућиће владиним службама да изаберу најбоље међу њима, чак и прије оних који су тренутно први на листи.

Очекује се да ће тим програмом бити спречено нагомилавање неријешених захтјева јер ће они бити рјешавани најдуже до шест мјесеци од дана када кандидат добије позив за долазак у Канаду по једном од четири државна програма за прилив квалификоване радне снаге.

"Брзи улазак" даће кључну улогу у избору економских имиграната послодавцима и њихову савјетодавну улогу канадској влади.

Од 2006. до 2013. у Канаду се доселио рекордан број људи по разним основама - просјечно 257.000 сваке године. Прошле године готово 130.000 досељеника добило је канадско држављанство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана