Како је Ер Србија прелетjела Кроација ерлајнз

seebiz
Како је Ер Србија прелетjела Кроација ерлајнз

Ер Србија је први пут претекла свог досад најозбиљнијег регионалног конкурента Кроација ерлајнз, пишу регионални медији.

Компанија Ер Србија је у 2014. години остварила нето профит од 2,7 милиона евра, а у првој пуној години пословања приходи авио-компаније увећани су за 87 одсто и износили су 262 милиона евра. У прва три мјесеца ове године имала је приход од 39 милиона евра, што је за 12 милиона евра више, однсно 44 одсто више него у истом периоду прошле године.

Биљежи се и знатан раст броја путника па је Ер Србија први пут претекла свог досад најозбиљнијег регионалног конкурента Кроација ерлајнз. Ова година требало би такође да буде веома добра јер је недавно, између осталог, најављено да ће до краја године њени авиони почети да лете за САД. Осим тога, раст је подстакнут развојем мреже линија и проширењем уговора о заједничким летовима (code share партнерства). Попуњеношћу капацитета су изузетно задовољни, кажу из Ер Србије за SEEbiz.

"Задовољни смо попуњеношћу капацитета на свим линијама. Наша просечна попуњеност капацитета за превоз путника на свим линијама је током године износила 67 процената, што представља увећање од три процента у односу на 2013. годину. То је релативно добар резултат имајући у виду да смо у истом периоду остварили знатно увећање капацитета за превоз путника од 74 процента. У оквиру нашег летњег реда летења за 2015. годину, линије ка Тивту и Подгорици ће у јеку сезоне имати највећи број посвећених летова, што свакако рефлектује стварну тражњу за летовима односно местима на овим линијама", поручују из Ер Србије.

Током љета једна од важнијих десетинација за Ер Србију јесте Црна Гора. Зато ће љетња сезона у српском националном авио-превознику бити подијељена у три дела.

"До 15. јуна, Ер Србија ће обављати 14 летова недељно за Тиват, док ће у јеку сезоне, од 15. јуна до 15. септембра, обављати чак 26 летова недељно ка овом аеродрому на популарном летњем одредишту. Линија ка Тивту ће уједно у том периоду бити најфреквентнија у нашој целокупној мрежи. Интересовање за летовима ка Подгорици не зависи у толикој мери од сезоналности, тако да ћемо током трајања летњег реда летења имати константи број од 21 лет недељно ка главном граду Црне Горе", откривају из компаније.

Сарадњом са црногорским аеродромима и Монтенегро ерлајнзом су задовољни, иако додају да има простора за још бољу сарадњу.

Задовољни су и попуњеношћу летова за Хрватску.

"Летњим редом летења смо поново увели летове ка три дестинације на хрватском приморју - Сплиту, Пули и Дубровнику. За сада смо задовољни попуњеношћу летова за Сплит и Дубровник, које смо поново успоставили у току овог месеца. Летове ка Пули ћемо почети од 16. јуна и верујемо да ће бити максимално попуњени, будући да је та линија најбржи, најлакши и најповољнији начин да туристи, али и пословни људи, из Србије стигну до целе Истре", кажу.

С обзиром на атрактивност Дубровника, било је информација да је Ер Србија понудила фреквентније повезивање Дубровника са Загребом током цијеле године. Из копманије засад одбацују такву могућност.

"За сада имамо три лета недељно између Београда и Дубровника, док ћемо у јеку сезоне обављати четири лета недељно. Летове за Дубровник ћемо обављати до 24. октобра, односно до краја летњег реда летења. За сада не планирамо да уврстимо ову дестинацију у зимски ред летења", закључују из Ер Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана