Јужни ток не може се обновити у оригиналној форми

Агенције
Јужни ток не може се обновити у оригиналној форми

Будимпешта - Руски предсједник Владимир Путин рекао је данас да пројекат изградње гасовода "Јужни ток" пропао због противљења Европе и да се не може обновити у оригиналном облику.

"Ако би Брисел подржао ту идеју, могао би да се изгради огранак или крак који би повезивао Бугарску са другим гасоводом који Русија планира", рекао је Путин након састанка са мађарским премијером Виктором Орбаном у Будимпешти, пренио је Ројтерс.

Путин је истакао да је Русија спремна да размотри могућност сарадње са свим компанијама на изградњи гасовода преко Турске, додајући да улога Мађарске као транзитне земље није умањена након отказивања пројекта "Јужни ток".

"На жалост, као што знате, морали смо да откажемо пројекат 'Јужни ток'. Вјерујем да то искуство сарадње са мађарским партнерима може да се искористи и у раду са нашим турским пријатељима у вези са такозваним 'Турским током'", рекао је Путин, пренио је вечерас "Спутњик".

Он је додао да ту постоје различите опције и да је Русија спремна да о њима разговара са сваким ко је заинтересован за сарадњу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана