Још једна неуспјела лицитација

Aгенције
Још једна неуспјела лицитација

Милићи - Ни четврта лицитација није била успјешна за настојања стечајне управе Фабрике монтажних кућа "Интал" из Милића да прода имовину овог дрвопрерађивачког предузећа.


Током четири лицитације није се појавио ниједан заинтересовани кандидат, а стечајни управник "Интала" Млађен Петковић рекао је Срни да је посљедња лицитација одржана у петак, 14. фебрура.

"Нажалост, ни овога пута нико се није пријавио иако смо на сједници Скупштине повјерилаца, одржаној у децембру прошле године, одлучили да почетну цијену имовине са 4.000.000 КМ смањимо на 2.700.000 КМ", изјавио је Петковић.

Он је додао да забрињава то што се, како стечајни поступак одмиче, све више нагомилавају трошкови.

"Да невоља буде већа, крајем прошле седмице јак вјетар оштетио нам је дио производне хале, тачније надстрешницу изнад траспортног крана. Настојимо да санирамо тај дио и уклонимо трагове невремена, па смо ангажовали људе из
Комуналног предузећа из Милића да то ураде", рекао је Петковић.

Он је истакао да ће највјероватније ускоро бити одређен датум нове лицитације.

"Настојимо да разговарамо и са представницима локалних и републичких власти, да видимо могу ли они помоћи да се нађе купац. Међутим, имајући у виду тренутну ситуацију, врло је тешко бити оптимиста", сматра Петковић.

Због вишемилионских губитака и блокирања рачуна, Окружни привредни суд у Источном Сарајеву покренуо је у октобру 2012. године стечајни поступак у Фабрици монтажних кућа "Интал" из Милића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана