Још једна модерна пумпа чека возаче

Маријана Миљић
Још једна модерна пумпа чека возаче

Бањалука - "Крајинапетрол" Бањалука отвориће у понедјељак реновирану бензинску станицу у бањалучком насељу Борик, која ће возачима и осталим купцима понудити нове и савременије услуге.

Директор "Крајинапетрола" Милован Бајић рекао је да је ова бензинска станица изграђена још 1986. године и да од тада није обнављана. За непуна три мјесеца објекат је у потпуности реновиран из властитих извора и кроз компензације, а у обнову је уложено око 700.000 марака.

- На овој бензинској станици ће возачи осим нафтних деривата сада моћи да точе и ауто-гас. Поред тога, инсталиран је банкомат и апарат за самоуслужно точење дизела и бензина. У почетку ће овај апарат функционисати путем новчаница, а за кратко вријеме и помоћу картица "Крајинапетрола" и платних картица. На пумпи је смјештен и мини-маркет тако да ћемо од сада купцима нудити много шири асортиман услуга - рекао је Бајић.

"Крајинапетрол" модернизацијом ове бензинске станице неће ставити тачку на улагања. За ову годину планирана је обнова и модернизација још неколико бензинских пумпи широм Српске.

- У плану је реновирање и уградња система за точење ауто-гаса на продајним мјестима у Српцу и Новом Граду. У зависности од укњижења имовине обнављаћемо и остале бензинске пумпе. "Крајинапетрол" развија и нови визуелни идентитет и креирали смо и нови лого - истакао је први човјек јединог ланца бензинских пумпи у државном власништву.

Ово предузеће позитивно је пословало у прошлој години, 151 радник редовно је добијао плате уз које су уредно исплаћивани порези и доприноси.

- Добрим резултатима допринијело је и то што продајемо само врхунско гориво. У години иза нас забиљежен је благи раст продаје дизела и бензина. Резултати би били много бољи да на појединим пумпама није нелегалног пуњења плинских боца за домаћинство, иако је то законски забрањено - рекао је Бајић и додао да је тржиште РС премало за тренутни број бензинских пумпи чија је изградња посљедњих година у експанзији.

Цијена горива

Милован Бајић рекао је да у Српској према приликама на тржишту у скорије вријеме не би требало доћи до значајнијег поскупљења горива.

- Ако убрзо не дође до повећања акциза нема разлога за поскупљење горива. Могуће је да на седмичном или пак мјесечном нивоу цијене буду кориговане за неколико фенинга, али већих корекција не би требало да буде - навео је Бајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана