Јелена Крстовић, генерални директор Делта холдинга: Боскa u martu dobija ресторан

Тања Шикањић
Јелена Крстовић, генерални директор Делта холдинга: Боскa u martu dobija ресторан

Изградњу шопинг мола на Булевару српске војске у Бањалуци "Делта холдинг" ће започети током године, а вриједност ове инвестиције достићи ће 61 милион евра. Према изгледу и понуди биће то потпуна новост за Бањалучане.

Рекла је ово у интервјуу "Гласу Српске" генерални директор "Делта холдинга" и директор корпоративних комуникација Јелена Крстовић.

- Већ у марту требало да буде отворен и ресторан у робној кући "Боска" Бањалука - рекла је Крстовићева.

* ГЛAС: Најавили сте изградњу шопинг мола у Бањалуци током ове године. На којој локацији ће се он налазити и шта ће све садржавати?

КРСТОВИЋ: Изградња шопинг мола у Бањалуци почеће током 2011. године и то на Булевару српске војске. Овај објекат, површине од 80.000 квадратних метара, заиста ће према понуди и садржају бити потпуна новост за све купце у Бањалуци и регији.

* ГЛAС: Колика је вриједност те инвестиције?

КРСТОВИЋ: Инвестиција "Делта холдинга" у шопинг мол износиће 61 милион евра.

* ГЛAС: Осим у Бањалуци, да ли планирате изградњу тржних центара у још неким градовима Српске?

КРСТОВИЋ: За сада немамо таквих планова, али континуирано анализирамо тржиште и реаговаћемо ако процене покажу да постоји реално интересовање за овакву врсту продајних објеката.

* ГЛAС: Недавно сте изјавили да ће "Делта" нове инвестиције дјелимично финансирати задуживањем код комерцијалних банака. Колико би могло да износи то задужење?

КРСТОВИЋ: Детаљи финансирања будућих пројеката још нису познати, више ће се знати током развоја пројекта, када ће и евентуално задуживање код комерцијалних банака бити разматрано.

* ГЛAС: Да ли ће ускоро бити отворен ресторан у робној кући "Боска" у Бањалуци, како је било најављено?

КРСТОВИЋ: Да, "Боска" ће врло брзо добити и ресторан и ми очекујемо да он буде отворен већ током идућег месеца.

* ГЛAС: Када је планирано реновирање спољног изгледа "Боске"?

КРСТОВИЋ: Спољни изглед "Боске" део је једног комплекснијег питања. Робна кућа се налази у ужем градском језгру Бањалуке, које је стављено под заштиту државе, тако да промена изгледа фасаде није могућа без посебних одобрења аутора, односно архитекте овог пројекта. Због тога у блиској будућности не треба очекивати промене на спољашности "Боске". Она ће остати оваква какве јесте и какву је познају Бањалучани и становници целе бањалучке регије.

* ГЛAС: Какви су планови "Делта холдинга" за сљедећи период, када је у питању тржиште Републике Српске? Да ли су у плану још неке инвестиције?

КРСТОВИЋ: Република Српска је за "Делту" веома важно тржиште, што смо показали већ првом значајном инвестицијом, када смо 2007. године постали власници малопродајног ланца "Тропик". У међувремену улагања су проширивана. У следећем периоду, сем области некретнина, посебну пажњу поклонићемо развоју малопродајне мреже "Делта Максија". У 2011. години "Делта Макси група" планира укупне инвестиције од 92 милиона евра, што ће омогућити отварање 75 нових објеката. Од тог броја 14 објеката биће отворено у БиХ. Те инвестиције пратиће и отварање одговарајућег броја нових радних места.

* ГЛAС: Продаја 50 одсто удјела у трговинском ланцу "Делта Макси" већ је најављена. Зашто сте се одлучили за продају ланца ових маркета?

КРСТОВИЋ: Одлучили смо се за увођење стратешког партнера у структуру "Делта Макси групе" и то у односу 50 према 50 одсто. "Делта Макси" је остварио лидерску позицију у малопродаји целог региона, послујемо не само у Србији и БиХ, већ и у Бугарској, Црној Гори и Aлбанији. Међутим, да би се тај тренд раста наставио, проценили смо да је потребно у нашу малопродају убризгати додатни импулс, не само финансијски, већ и технолошки. Због тога смо се одлучили да преговарамо о стратешком партнерству са једним од најугледнијих европских трговачких ланаца, који ће нам донети капитал, али и нове технологије пословања у малопродаји.

* ГЛAС: О којем европском трговачком ланцу је ријеч?

КРСТОВИЋ: Нисмо у прилици да износимо детаље, па ни да идентификујемо потенцијалног партнера, јер преговори подразумевају и клаузулу о поверљивости. Верујемо да ћемо у следећих неколико седмица бити у прилици да обавестимо јавност о завршетку посла и реализацији велике инвестиције.

Брендови

* ГЛAС: Приликом отварања "Боске" још 15 брендова је било заинтересовано за простор у робној кући. Да ли ће бити проширења капацитета "Боске"?

КРСТОВИЋ:     Капацитети "Боске" тренутно су попуњени, тако да долазак нових брендова можемо очекивати са отварањем нашег новог шопинг мола у Бањалуци. Извесно је да постоји значајно интересовање светских и регионалних брендова за тржиште Републике Српске, а које ће конкретне робне марке моћи да купе Бањалучани, видећемо тек кад почну разговори са закупцима будућег "Делтиног" шопинг мола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана