Јефтинији намјештај за поплављене

Драгана Келеч
Јефтинији намјештај за поплављене

Бањалука - За становнике Републике Српске који су погођени поплавама салони намјештаја у Српској снизили су цијене за десет одсто.

Ипак, већина потенцијалних купаца, како кажу трговци, још чека да им се домови осуше и за сада се само распитују колико ће им новца бити потребно за оно најосновније.

- Људи које је задесила велика природна непогода полако се опорављају од свега што су прошли, тако да долазе и распитују се за најосновнији и најјефтинији  намјештај, да би имали гдје да преспавају или сједну - нагласили су трговци у салонима.

Трговци су истакли да се продаја очекује за мјесец до мјесец и по, док се у домаћинствима осуше поплављене просторије.

У тржном центру "Фис" су истакли да су, поред својих редовних снижења, која имају сваке три седмице, припремили посебну акцију за поплављене, у којој су цијене ниже до десет одсто.

- Организујемо и кућни сајам за све оне који су страдали у поплавама гдје ће бити за 20 одсто ниже цијене на комплетан асортиман алата, водо и електроматеријала, расвјете, подних облога, окова за столице, лакова - истакли су у "Фису".

Нагласили су да се људи из поплављених подручја највише распитују за кревете, столове, столице и ормаре.

- Кревет од пуног дрвета на акцији кошта 93 марке, ормар се може купити за 124, а кухиња за 262 марке - нагласили су "Фису" и додали да се спаваћа соба може купити за 643 марке.

И у бањалучком салону "ГМП ентеријери" су рекли да су набавили бројне артикле са повољнијим цијенама за настрадале од поплава.

- Ставили смо у понуду практичан и најосновнији намјештај који је многима највише потребан - рекла је руководилац продаје у "ГМП-у" Хелена Трамошљика и  додала да су цијене тих производа доста приступачније.

Нагласила је да се сто може купити за 109 марака, најповољнији ормари су 289, а кревет без душека 140, док је за душек потребно додатних 99 марака.

- Регали за дневну собу коштају 229 марака, док у понуди имамо и тросједе по цијени од 290 марака - истакла је Трамошљика.

И у салону "Ардор" су рекли да су им бројни артикли снижени за десет одсто и да је та акција само за купце који су били поплављени.

- Долазе нам људи, причају да су преживјели поплаве, жале се да им је све уништено и да сада све ново треба да купе. Углавном се распитују и кажу да ће куповати када им се осуше куће - истакли су трговци у "Ардору" и додали да је највише заинтересованих за кревете, који коштају 149, а за мадрац треба додатних 109 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана