Јефтинији међународни позиви, скупља претплата

Глас
Јефтинији међународни позиви, скупља претплата

БAЊAЛУКA - Међународни позиви из "m:tel" фиксне мреже од 1. јануара 2011. године биће јефтинији за 33,30 одсто у односу на постојеће цијене, док ће мјесечна претплата за приватне кориснике у фиксној телефонији поскупјети на 10,95 марака.

У " м:телу" кажу да ће претплата за пословне кориснике остати на овогодишњем нивоу.

Мјесечна претплата за приватне кориснике у фиксној телефонији тренутно износи 8,5 марака.

У " м:телу" додају да ће цијене разговора између различитих мрежних група у БиХ од Нове године бити ниже и до 20 одсто и коштаће 0,059 марака по минуту.

- Позиви према Хрватској, Словенији и Македонији биће јефтинији за десет одсто, док ће позиви према европским мрежама бити јефтинији до 30 одсто и коштаће 0,7 марака по минуту - казали су у "м:телу" и додали да ће разговори према земљама у свијету бити јефтинији за 33,3 одсто, односно коштаће марку по минуту разговора.

Aнализе " м:тела" показују да ће просјечан телефонски рачун за пословне кориснике од Нове године бити мањи за 3,5 одсто, док ће просјечан рачун приватних корисника бити већи за 0,5 одсто.

- Послије спроведеног ребаланса цијена, претплатници фиксне телефоније ове компаније и даље ће имати најповољније услове телефонирања у БиХ - казали су у "м:тел".

Из "м:тела" наводе да ће у мјесечну претплату за приватне кориснике од 10,95 марака бити укључено и 140 минута бесплатних разговора у локалном саобраћају.

- За претплатнике социјалног пакета који могу да користе угрожене категорије становништва претплата ће износити 4,2 марке, а у ову цијену биће укључено 100 минута бесплатних разговора - истакли су у "м:телу".

Нагласили су да цијена локалних позива компаније "м:тел" остаје иста и износи 0,03 марке по минуту разговора, док позив према "м:тел" мрежи кошта 0,17 марака. 

Додају да својим корисницима нуде још једну погодност у 2011. години, односно куповину фиксног телефона уз прикључак по цијени од марку.

Контрола трошкова

У "м:телу" кажу да за оне који желе да контролишу своје трошкове нуде "припејд" у фиксној телефонији.

- Креирани су и нови "флет" модели који омогућавају бесплатне разговоре у БиХ, Европи и свијету у комбинацији са додатним услугама за исту цијену - казали су у "м:телу".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана