Јефтиније гориво из бродске рафинерије

Горан Обрадовић
Јефтиније гориво из бродске рафинерије

БAЊA ЛУКA - Менаyмент предузећа "Петрол" донио је одлуку да од данас снизи цијене горива које је произведено у Рафинерији нафте у Броду.

На бензинским пумпама овог предузећа налази се комплетан асортиман робе из Рафинерије нафте у Броду, а одлука о појефтињењу ступила је на снагу у поноћ.

Извршни директор сектора за менаyмент фирме "Петрол" Никола Лалић истакао је да ће цијене горива бити снижене за од три до 14 фенинга.

- За три фенинга јефтинији је моторни "бензин 98" док су "евродизел" и лож-уље екстра лако појефтинили за 14 фенинга. Од данас за моторни "бензин 98" треба издвојити 1,4 марке, за безоловни бензин 1,34 марке, за "евродизел" 1,33 КМ, "дизел Д2" 1,27 КМ, а за лож-уље екстра лако 1,1 КМ - истакао је Лалић.

Напоменуо је да ће због трошкова транспорта цијене бити увећане за два фенинга на подручју пословних центара у Источном Сарајеву и Требињу.

Он је додао да се "Петрол" одлучио на овакав потез због тога што је дуго имао веће цијене у односу на конкуренте.

- С обзиром на то да се ради о роби домаћег произвођача, односно Рафинерије нафте у Броду, одлучили смо се на овакве мјере. Све смо то урадили да би "Петрол" дошао у позицију конкурентности на тржишту са домаћим производом - нагласио је Никола Лалић.

Продаја

Лалић је рекао да се дизел-гориво из бродске рафинерије нафте веома добро продаје.

- Дизел гориво Д2 се много боље продаје у односу на "евродизел" и то прије свега због његовог веома доброг квалитета, али и повољније цијене - рекао је Лалић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана