Јефтинија струја за 40.816 корисника

Марина Чигоја
Јефтинија струја за 40.816 корисника

Бањалука - “Електропривреда РС” дозначила је дистрибутивним предузећима 3,565 милиона марака за субвенције струје за 40.816 корисника из најугроженијих категорија становништва, потврдили су “Гласу Српске” у ЕРС.

За 39.877 купаца са основног списка корисника права новац је дозначен 14. септембра, док је уплата за додатних 939 корисника извршена у петак.

- Од укупног броја корисника, право је реализовало 10.968  пензионера који примају пензију до 200 КМ, а остало су купци који су право на субвенцију остварили по основу утврђених критерија  за купце у стању социјалне угрожености - казали су у “Електропривреди”.

Одобрена мјесечна субвенција за прва два квартала ове године  године износи 120 киловатчасова утрошене струје. Тако је корисницима у првом кварталу одобрена субвенција од 16,45 КМ мјесечно, док је за други квартал износ утврђене мјесечне субвенције 12,66 КМ по кориснику.

- Купци који су корисници права на субвенцију ће на рачуну за септембар препознати уплату од укупно 87,33 КМ по основу субвенције за потрошњу електричне енергије за првих шест мјесеци ове године  - навели су у “Електропривреди”.

Нагласили су да ће субвенције за потрошњу остварену у трећем кварталу бити реализоване до краја октобра, док ће субвенције за четврти квартал бити реализоване у фебруару 2013. године.

- Средства за ове намјене су расположива у цјелости, а обезбијеђена су из добити матичног предузећа “Електропривреде РС” остварене у 2011. години - подсјетили су у овом предузећу.

Влада РС усвојила је крајем августа одлуку о обезбјеђењу средстава за субвенције за струју социјално угроженим становницима, а субвенције могу добити пензионери са најнижом пензијом, корисници сталне новчане помоћи, корисници додатка за помоћ и његу другог лица, материјалног додатка, те корисници дјечијег додатка.

Корисници

Право на субвенције на подручју које покрива “Електрокрајина” остварило је 16.200 корисника, на подручју које покрива “Електро Добој” 7.150 корисника, “Електро Бијељина” има 8.051 корисника субвенција, “Електродистрибуција” Пале 5.343 корисника, а “Електро Херцеговина” 4.082 корисника.

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана