ЈAТ од 2012. лети за СAД

Глас Српске
ЈAТ од 2012. лети за СAД

БЕОГРAД - Државни секретар у Министарству за инфраструктуру Србије Миодраг Миљковић рекао је да би, пошто је Скупштина Србије усвојила Закон о ваздушном саобраћају, директни летови "ЈAТ ервејза" за СAД могли да почну до средине 2012. године.

Миљковић је најавио да би ЈAТ за те потребе изнајмљивао авионе.

- За директне летове ка СAД, према нормативним критеријумима које захтијевају америчке ваздухопловне власти, до сада је највише недостајало усвајање закона о ваздушном саобраћају. Сада је преостало још само усаглашавање домаћих нормативних аката са светским и долазак америчких ваздухопловних власти у Србију да провере у којој мери су задовољени ти услови - објаснио је Миљковић, јавио је РТС.

Говорећи о Владиној одлуци, донесеној у априлу, о оснивању новог предузећа које би требало да преузме улогу националног авиопревозника, Миљковић је објаснио да је у току јавна набавка за избор консултанта за овај посао.

- "Туркиш ерлајнз" чека да се заврши тај процес и вероватно ће се појавити на тендеру за стратешког партнера за домаћег националног авиопревозника - рекао је Миљковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана