Јат ервејз добио ново руководство

Глас Српске
Јат ервејз добио ново руководство

БЕОГРAД - Влада Србије именовала је јуче досадашњег замјеника генералног директора "Јат ервејза" Владимира Огњеновића за вршиоца дужности генералног директора компаније, а Душана Бајића за предсједника Управног одбора.

Претходно су директор "Јата" Срђан Радовановић и предсједник УО Саша Влаисављевић поднијели оставке, јавиле су агенције.

Влада је на телефонској сједници усвојила и закључак којим се предлаже Скупштини "Јата" да за чланове УО изабере Дамира Кондића и Стојана Димитровског.   

На ванредној сједници Скупштине Aкционарског друштва "Јата", која је почела јуче касно поподне, разматран је извјештај о пословању националног авиопревозника у овој години. Јуче је одржана и сједница Управног одбора компаније.

Промјени челних људи "Јат ервејза" претходили су вишедневни написи медија о лошем пословању компаније, за шта је, према оцјени медија и бившег предсједника УО Саше Влаисављевића, одговоран Срђан Радовановић.

Министар за инфраструктуру Србије Милутин Мркоњић рекао је јуче да је изненађен Радовановићевим иступањем са чела компаније, те да се питање националног авиопревозника не може ријешити било чијом оставком.

Мркоњић је истакао да је Влада Србије раније направила стратегију са плановима за "Јат ервејз" и да ће у сваком случају држава имати своју авиокомпанију тако што ће се "Јату" пронаћи стратешки партнер или ће бити основана нова компанија, а стара отићи у стечај.

- Влада Србије још нема дефинитивну одлуку о којој варијанти ће бити реч - указао је Мркоњић и додао да је управо менаџмент "Јата", са Радовановићем на челу, имао задатак да утврди које је рјешење најбоље.

Радовановић

Срђан Радовановић поднио је оставку послије двије седмице спекулација да ће Влада затражити његову смјену. Он је јавно критикован због неколико контроверзних пословних одлука, између осталих за поправку мотора у Њемачкој умјесто у "Јат техници", али и због огромног трошења новца за рекламирање. Приговарано му је и да се не разумије у функционисање авиоиндустрије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана