Јахорина економски форум у знаку иницијативе удруживања тржишта Западног Балкана

Г.С.
Јахорина економски форум у знаку иницијативе удруживања тржишта Западног Балкана

Овогодишњи Јахорина економски форум под називом Регионалне интеграције и Босна и Херцеговина “Берлински процес и/или Отворени Балкан” од 26. до 28. априла 2023.гoдине окупиће значајне личности политичког, економског и друштвеног живота региона са амбицијом да у условима глобалне кризе утиче на креирање заједничких иницијатива, производа и услуга усмерених ка креаторима јавних политика у свим областима модерне економије који доприносе бољем и бржем бољитку и подизању квалитета живота свих грађана региона.

“Налазимо се пред непознатим. Примјер овакве ланчане глобалне кризе нисмо имали у историји и немамо рјешења на које можемо да се позовемо. На нама је да их пронађемо...

 Зато смо коз теме овогодишњег Форума обухватили све сегменте од значаја не само за економију, већ и цјелокупан друштвени систем. Поред тема регионалних интеграција, енергетске кризе, инфлације бавићемо се и темама модерне пољопривреде, предузетништва, зелене агенде, образовног система, новим миграцијама и посљедицама на тржиште радне снаге, кретањем инфлације, спортом, и али и новим технологијама и растућим креативним индустријама.

Чврсто вјерујемо да се значајна рјешења околности и непознаница са којима се суочавамо налазе у новој економској солидарности и у региону, економији знања и новим индустријама који наше националне, али и регионалну економију, могу учинити конкурентнијом и отпорнијом на кризе. Желимо да будемо препознати
као мјесто одакле се креирају регионалне иницијативе, производи и услуге усмјерени ка заједничком тржишту, заједничком екосистему и заједничким, ширим интересима заједнице Западног Балкана” изјавио је Горан Рачић, председник организационог одбора ЈЕФ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана