Jафица за сада из Шпаније, без ГМО

Б92
Jафица за сада из Шпаније, без ГМО

Београд - Национална организација потрошача Србије саопштила је да се нови производ компаније Црвенка "јафица" привремено производи у Шпанији и нема ГМО састојака.

НОПС се огласила поводом, како наводе, гласина које су се посљедњих неколико дана шириле друштвеним мрежама о томе да је измјештање производње производа "јафица" компаније Црвенка у Шпанију уједно и знак да овај производ сада у Србију стиже са генетски модификованим састојцима.

НОПС саопштава да су, након провјере с произвођачем, недвосмислено утврдили да је ријеч о привременом измјештању производње производа "јафица", за коју се тренутно користи врхунска опрема која се физички налази у Шпанији, а до тренутка пристизања и инсталирања нове опреме у Црвенки.

"'Јафица' бренд је заштићени жиг компаније Јафа Црвенка, а производ је осмишљен, развијен и свакодневно контролисан од стране људи у компанији Јафа Црвенка", наводи се у саопштењу.

Уз то, НОПС тврди и да "јафица" нема ГМО састојака у себи, као ни вјештачких боја и арома. Производи се по најстрожим европским и свјетским стандардима квалитета (HACCP, IFC, BRC...) на опреми која је власништво компаније Натра, једног од лидера у производњи чоколаде у ЕУ. Поред фабрика у Шпанији, Натра посjедује и фабрике у Белгији, Француској итд.

"Због нарушеног угледа и позиције на тржишту, компанија Јафа Црвенка "разматра и опцију уласка у правни процес против покретача ове прљаве кампање", наводи се у званичном допису који је НОПС добио од директора маркетинга компаније, господина Александра Познанића.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана