Извјештаји пред Савјетом за приватизацију

М. Ч.
Извјештаји пред Савјетом за приватизацију

БAЊAЛУКA - Савјет за приватизацију РС требало би данас да разматра извјештаје Инвестиционо-развојне банке РС, Пореске управе и Инспектората РС о спроведеној контроли у Фабрици дувана Бањалука, потврђено је "Гласу Српске" у ИРБ-у.

- Извјештај ИРБ-а о спроведеној контроли у Фабрици дувана Бањалука у понедјељак је упућен Савјету за приватизацију РС. Савјет је најавио сједницу за данас, на којој ће се разматрати  ови извјештаји - казали су у ИРБ-у.

Савјет за приватизацију РС задужио је 10. марта ИРБ, ПУРС и Инспекторат да што прије обаве контролу уговора о приватизацији Фабрике дувана Бањалука.

Предсједник Управног одбора и већински власник Фабрике дувана Бањалука Небојша Aнтонић потписао је почетком марта нову измјену и допуну систематизације радних мјеста, којом је у овом предузећу предвиђен отказ за 30 радника.

Предсједник Синдикалне организације овог предузећа Мирослав Маринковић рекао је да је већина тих радника за сада још у фабрици и да је "неко стопирао најављене отказе".

Предузеће "Aнтонић трејд", чији је власник Небојша Aнтонић, купило је 55 одсто државног капитала бањалучке Фабрике дувана у септембру 2006. године за око 2,1 милион КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана