Измијењен кодекс о рекламирању код јавних сервиса

Aгенције
Измијењен кодекс о рекламирању код јавних сервиса

Сарајево - Савјет Регулаторне агенције за комуникације БиХ /РАК/ донио је одлуку да дужина оглашавања код јавних РТВ сервиса износи четири минуте у једном сату, умјесто досадашњих шест, а измијењени кодекс ступиће на снагу 1. јануара.

Из РАК-а је саопштено да су у току јавне расправе пристигли додатни подаци, који су уврштени у анализу и који потврђују раније стајалиште Савјета Агенције.

Савјет је спреман да, у склопу Таиекс програма, који је понудила Делегације Европске уније, учествује у креирању цјеловитог и одрживог функционисања јавних РТВ сервиса, те одрживог функционисања Корпорације јавних емитера, наводи се у саопштењу.

Савјет РАК-а усвојио је данас и приједлог буџета Агенције за 2014. годину, који је расходно смањен за осам одсто у односу на прошлу годину.

Одлучено је да се додатна три милиона КМ из вишка прихода Агенције усмјере ка процесу дигитализације.

Констатовано је да није искориштено ни досадашњих шест милиона КМ која су у протекле двије године на раполагању из вишка прихода Агенције за намјену реализације процеса дигитализације у БиХ, јер Савјет министара БиХ није донио одлуку о дознаци тих средстава.

Савјет РАК-а одобрио је измјене Кодекса о аудиовизуелним медијским услугама и медијским услугама радија.

Савјет је усвојио и информације о примјени референтних понуда за приступ издвојеној локалној петљи, о предузетим регулаторним активностима ради имплементације универзалног сервиса у БиХ у складу са Политиком сектора телекомуникација и одлукама Савјета министара БиХ, те информацију о развоју процеса увођења дигиталне телевизије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана