Излагачи из Српске шире тржиште

Агенције
Излагачи из Српске шире тржиште

Београд - Компанија “Боксит” из Милића представила је ове године на београдском Међународном сајму грађевинарства властити производни програм и машине и робу водећих кинеских произвођача које заступа, а као и остале компаније из Републике Српске које се представљају на овом сајму, сматра да је највећа регионална смотра у овој обасти добра прилика за ширење тржишта, преносе агенције.

Предсједник Компаније Рајко Дукић, “Боксит” је веома задовољан кинеским утоваривачима, булдожерима, виљушкарима, камионима и другим грађевинским машинама, које је прво испробао за своје потребе, и утврдио да квалитетом не заостају за производима најпознатијих свјетских произвођача, од којих су и до два и по пута јефтинији, а затим их понудили тржишту.

Он је истакао да је “Боксит” једина фирма из БиХ и Србије која има своје представништво у Пекингу, те да је присутна на тржишту Србије, гдје су недавно продали осам кинеских камиона “МК комерцу”, желећи да прошири тржиште у Србији.

Од властитог производног програма Дукић је истакао протектиране гуме, за које дају гаранцију од 100.000 пређених километара, затим хидраулична цријева и хидрауличне машине од 800 бара, те производе од кварцног пијеска у чијој је преради, са 100.000 тона годишње, Компанија водећа у БиХ.

Према његовим ријечима, у Милићима ће ускоро бити пуштен у рад савремени објекат за дрвопрераду, у коме је све аутоматизовано и уграђена је кинеска опрема за производњу брикета и подних облога.

Фирма “Елвако” из Бијељине, која је дио Бобар групације највише истиче своју покретну нафтну пумпу за дистрибуцију и складиштење нафте, која се производи у двије врсте и два облика а капацитети су им од 300 па до 30.000 литара.

- Мислимо да производ има своју прођу и због тога смо ту. Има своју примјену код дистрибутера нафте, на великим пољопривредним газдинствима, ауто-транспортним предузећима и другдје, а цијене су конкурентске - рекао је Лука Пејић из Сектора продаје ове фирме.

Осим пумпи, “Елвако” на Сајму представља и друге производе из своје производње, као што су арматурне мреже, електроде и пратећа опрема за заваривање, оградни панели, аутонадстрешнице и шине водилице за лифтове.

Компанија “Максмара” из Бањалуке, која се бави производњом ПВЦ столарије, алуминијумске браварије и сигурносних улазних врата, нарочито истиче противпожарна врата, од којих челична могу да задрже ватру 120 минута, а стаклена 60 минута и коштају око 3.200 евра, док блиндирана улазна врата, зависно од сигурносног пакета, коштају од 300 - 1.200 евра.

“Еуро МИМФ” из Брчког је заступник италијанске фирме ДЕА системи за подручје бивше Југославије и баве се монтажом и продајом гаражних секцијских и индустријских врата, електронике за капије и рампе те рјешења за паркинг.

На Сајму су први пут, а дошли су, како кажу, да на овом највећем регионалном сајму грађевинарства прикажу шта нуде и прошире тржиште.

У Београду је данас 38. Међународни сајам грађевинарства под слоганом “У току” отворио министар животне средине, рударства и просторног планирања Србије Оливер Дулић а на њему ће се до 28. априла представити 852 излагача из 26 земаља, међу којима и излагачи из Републике Српске.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана