Изградња друге дионице аутопута најкасније почетком јесени

Aгенције
Изградња друге дионице аутопута најкасније почетком јесени

Бањалука - Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас да би изградња друге дионице аутопута од Прњавора до Бањалуке требало да почне током љета или најкасније почетком јесени, пренијеле су агенције

- Слиједе нам преговори са Европском инвестиционом банком /ЕИБ/, која је потврдила све што је предузеће "Аутопутеви Српске" урадило до сада. У наредних мјесец и по дана са овом банком треба да завршимо процедуру припреме за уговор о кредитној линији - рекао је Чубриловић новинарима.

Он је додао да је ЕИБ потврдио избор извођача радова на дионици аутопута од Прњавора до Бањалуке и да се почетак радова очекује током љета или најкасније почетком јесени.

Чубриловић није могао да потврди када ће почети наплата путарине на аутопуту Бањалука – Градишке због кашњења са одређеним процедурама.

- Предузеће "Аутопутеви" касни са одређеним процедурама, студије нису завршене на вријеме, а није на вријеме објављен ни тендер за изградњу објеката који требају да служе у ту намјену и на томе се ради - рекао је Чубриловић.

Он је није могао да каже када да ће то бити завршено, јер је "све у рукама предузећа "Аутопутеви Српске".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана