Изабрани најуспјешнији привредници БиХ

М. М.
Изабрани најуспјешнији привредници БиХ

БAЊA ЛУКA - На традиционалном избору најуспјешнијих менаџера и компанија у БиХ, који је одржан у четвртак увече у Бањој Луци изабране су привредне личности 2008. године.

Међу њима су генерални директор компаније "м-тел" Предраг Ћулибрк, генерални директор "Електропривреде РС" Бранислава Милекић, генерални директор "Жељезница ФБиХ" Нарцис Џумхур, директор компаније Ц.И.Б.О.С. из Илијаша Мехмадалија Хаџовић, директор "Меркатора" за БиХ Менсуд Лагумџија и директор "Конзума" за БиХ Исмир Бркић. Предсједник управе "Aса холдинга" из Сарајева Нихад Имамовић проглашен је за најуспјешнијег менаџера у 2008. години.

Најуспјешнијим менаџерима у БиХ, признање је уручио предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић.

- Задовољство ми је бити у друштву најбољих, јер тежити ка бољем увијек је била покретачка снага цивилизације - рекао је Радмановић.

Генерални директор "м-тела" Предраг Ћулибрк нагласио је да се ова компанија за кратко вријеме наметнула у БиХ као лидер у области телекомуникација.

- Компанија има око 900.000 корисника мобилне телефоније у РС и 180.000 корисника у ФБиХ. Успјели смо да повећамо добит компаније за 125 милиона марка, што је за 50 одсто већи приход у односу на 2007. годину - рекао је Ћулибрк.

Он је најавио да ће "м-тел" до краја ове године остварити приход од 470 милиона марака што је за 90 милиона марака више у односу на лани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана