Италијани долазе у мају

Т. Ш.

БAЊAЛУКA - Прва фаза радова на инфраструктури у пословној зони "Липова греда" у Козарској Дубици биће завршена до краја априла, а већ у мају ће моћи да се приме први инвеститори.

Ово је јуче на семинару под називом "Финансирање развоја пословних зона" рекао начелник Одјељења за просторно уређење у општини Козарска Дубица Милош Ћибић. Он је додао да површина пословне зоне на којој се изводи прва фаза инфраструктуре, а која се налази уз магистрални пут Козарска Дубица - Градишка, износи 21 хектар.

- Потписали смо предуговор са италијанском фирмом "Франсони филати", која је преузела обавезе да доведе италијанске инвеститоре у зону, и они ће са првим инвестицијама почети одмах по завршетку прве фазе инфраструктуре - истакао је Ћибић.

Директор Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа Слободан Марковић нагласио је да су многе општине у РС далеко одмакле у припремним радовима за развој пословних зона.

Помоћник министра индустрије, енергетике и рударства РС Милан Цвијић истакао је да ће пословне зоне бити подржане средствима Владе РС.

- За 2013. годину смо предвидјели средства од четири до пет милиона КМ, која ће бити доступна искључиво за израду пројеката за пословне зоне - рекао је Цвијић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана