Истиче рок за продају дијела Телекома

Глас Српске
Истиче рок за продају дијела Телекома

БЕОГРAД - Тендер за продају 51 одсто акција "Телекома Србија" затвара се вечерас у поноћ, а Влада Србије очекује најмање четири понуде.

Статус званичних понуђача на тендеру има шест компанија - "Телеком Aустрија", "Дојче телеком", "Турксел", "Aмерика мовил", "Ведер инвестментс" и "Франс телеком", преносе агенције.

Према наводима српских медија, веће интересовање за куповину "Телекома Србија" показали су њемачки и аустријски телеком, "Турксел" и египатски "Ведер инвестментс".

Компанија мексичког милијардера Карлоса Слима, најбогатијег човјека на свијету "Aмерика мовил" није показала значајнију заинтересованост, док је, наводе медији, "Франс телеком" одустао.

Уколико на тендеру буде више од једне понуде, купац већинског власничког удјела у "Телекому Србија" биће изабран на аукцији, десетак дана послије затварања тендера.

У Министарству финансија Србије су рекли и да су потенцијални купци обавијештени о томе да ће грчки ОТЕ продати свих 20 одсто акција које посједује у "Телекому", док ће Влада Србије продати 31 одсто акција, а минимална цијена за већински пакет је 1,4 милијарде евра.

"Телеком Србија" посједује и телекомуникационе компаније "Мтел" у Црној Гори и "Телеком Српске" у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана