Испуњени сви услови према ММФ

Глас Српске
Испуњени сви услови према ММФ

БAЊA ЛУКA - Министар финансија Републике Српске Aлександар Џомбић изјавио је Срни да је задовољан сједницом Фискалног савјета БиХ, јер су испуњени сви услови према Међународном монетарном фонду (ММФ) и више нема сметњи да се приступи реализацији стенд-бај аранжмана.

- Одлука је усвојена у складу са пословником. Жао ми је што ову одлуку нисмо донијели једногласно, једино је министар финансија и трезора БиХ Драган Вранкић гласао против, али она је потпуно сагласна Закону о фискалном савјету као и писму намјере, који смо прије два мјесеца упутили ММФ-у -  рекао је Џомбић послије прекјучерашње  сједнице.

Он је истакао да је Вранкић гласао против зато што у глобалном финансијском оквиру подразумијева умањење од 40 милиона марака за 2010. годину, колико износе уштеде у овој години.

- У писму намјере стављено је да је почетни основ за израду буyета за 2010. годину практично представљају уштеде које су направљене у државном и ентитетским буyетима у овој години -  подсјетио је Џомбић.

Фискални савјет БиХ прекјуче је у Сарајеву, усвојио је документ под називом "Глобални оквир фискалног биланса и политика у БиХ за период 2010–2012. година", који је израђен ради испуњавања обавеза преузетих у сврху склапања стенд-бај аранжмана са ММФ-ом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана