Испуњене све преузете обавезе

Марина Чигоја
Испуњене све преузете обавезе

БAЊAЛУКA - Инвестиционо-развојна банка РС завршила је редовну годишњу контролу уговора о приватизацији "Гласа Српске", "Гласа српског - Трговина" и "Гласа српског - Графика" и утврдила да су све обавезе преузете уговором у потпуности испуњене.

Истакао је то члан Управе "Гласа" Невен Копања и додао да су све обавезе о улагањима, задржавању дјелатности и броја радника испуњене.

- У протекле три године испунили смо све обавезе предвиђене уговором, што је ИРБ такође потврдила. У том правцу ћемо радити и у будућем периоду. Наставићемо да испуњавамо преузете обавезе, а чак и да пребацујемо неке планове, што се, прије свега, односи на остварени приход и број радника - казао је Копања.

Додао је да ће ИРБ још двије године обављати контроле које се односе на број радника, јер је уговором о приватизацији предвиђено задржавање истог броја радника у периоду од пет година.

- Обавеза улагања од 4,35 милиона марака је у потпуности испоштована још у првој години периода инвестирања. Задржали смо 315 радника и запослили и више него што смо били обавезни. По уговору, за трећу годину имали смо обавезу да запошљавамо 325 радника, а ми тренутно имамо 330 запослених - казао је Копања.

Он је истакао да су предузећа из система "Гласа" приватизована 2008. године, у вријеме када је почела свјетска економска криза, те да су и разна дуговања која су затечена послије приватизације, а која нису била укњижена, успорила планове управе предузећа.

- Током три године управљања предузећем успјели смо да вратимо што добављачима, што банкама више од пет милиона марака дугова које смо наслиједили. Стање је данас неупоредиво боље него прије приватизације - нагласио је Копања.

Планови

Невен Копања је истакао да ће се у будућем периоду радити на развоју бренда "Глас Српске".

- Планирамо и да специјализујемо производни процес у предузећу "Глас српски - Графика", како би оно постало најбоље у Српској. Када је у питању "Глас српски - Трговина" број малопродајних објеката повећали смо са 25 из 2008. године на 84, а до краја године планирамо отварање још 15 - нагласио је Копања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана