Исплативије живјети у Барселони и путовати на посао у Лондон него живјети у њему

businessinsider.com
Исплативије живјети у Барселони и путовати на посао у Лондон него живјети у њему

Лондон - Блогер Сем Кукни израчуно је да му је јефтиније да живи у Барселони и авионом путује на посао у Лондону, него да изнајмљује стан у престоници Велике Британије.

Лондон је одувијек био у врху листе најскупљих градова свијета, али колико су цијене у главном граду Уједињеног Краљевства порасле, најбоље говори блог једног његовог становника.

Сем Кукни, који живи у Лондону, израчунао је да му је јефтиније да изнајмљује двособан стан у Барселони, а затим четири пута недјељно "лети" до Велике Британије, него да живи у једнособном стану у Лондону.

Кукни је израчунао да му је сваког мјесеца потребно 2.000 евра за живот у лондонском Вест Хемпстеду, када се саберу кирија, порез и превоз.

Са тим новцем у Барселони би могао да изнајми двособан стан по цијени од 680 евра мјесечно, нађе јефтине летове са најближег аеродрома, који би га коштали 57 евра дневно, и да опет уштеди 387 евра, а да при том живи у много већем стану.

Иако летење авионом четири пута недељно свакако ником није препоручљиво, он је дефинитивно "пластично" описао колико је скупо живјети у Лондону.

Оригинални блог подјељен је више од седам хиљада пута, а чак се појавио и на шпанским сајтовима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана