Исплата свих ратних потраживања

Глас Српске
Исплата свих ратних потраживања

СAРAЈЕВО - Министарство финансија ФБиХ исплатиће до краја ове године сав јавни дуг по основу ратних потраживања и старе девизне штедње, у износу до 1.000 марака, рекао је јуче федерални министар финансија Вјекослав Беванда, пренијеле су агенције.

Он је у Сарајеву на представљању резултата рада изразио наду да ће Министарство у сљедећу годину ући са "салдом нула неизвршених обавеза из ове године".

Истакао је да ће идућа година бити доста тешка, јер се очекује прави удар економске кризе те додао да је забринут за производњу, посебно извозну, која трпи велике ударе.

Беванда је подсјетио да је у ФБиХ усвојен ребаланс буyета за ову годину и додао да се нада да ће Економско-социјални савјет ФБиХ завршити потребну процедуру, како би Централна банка БиХ одобрила ликвидна средства за исплату свих обавеза.

Говорећи о кредитном аранжману са ММФ-ом, Беванда је нагласио да су испуњене обавезе за другу траншу кредита и када буду исплаћена друга и трећа транша од ММФ-а, кантонима ће бити уплаћен 91 милион марака.

Он је истакао да ће почетком 2010. године Фонду ПИО/МИО бити уплаћено седам милиона марака како би до 5. јануара биле исплаћене пензије у ФБиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана