Исплата депозита Бобар банке почиње 19. јануара

Марина Чигоја
Исплата депозита Бобар банке почиње 19. јануара

Бањалука - Агенција за осигурање депозита БиХ 19. јануара почеће исплату осигураних депозита пропале Бобар банке из Бијељине, а 21.379 депозитара добиће укупно 86,6 милиона КМ.

Агенција за банкарство РС одузела је 23. децембра дозволу за рад Бобар банци и покренула поступак њене ликвидације. Директор Агенције за осигурање депозита Јосип Невјестић рекао је да је новац обезбијеђен и да не постоји ниједан елемент који би довео у питање динамику исплате новца депозитарима којима имају до 50.000 КМ положених у Бобар банци. Казао је да је на депозите обрачуната и камата и да депоненти свој новац могу да подигну у наредних пет година. Истакао је да су "Поште Српске" 8. јануара почеле дистрибуцију обавјештења власницима депозита. Да би депозитари могли да подигну депозите морају да поднесу захтјев за исплату, док ће приликом исплате депозита морати са собом да понесу доказ о власништву новца и личну карту.

- Постоје три начина за исплату. Власнику депозита новац се може исплатити на лицу мјеста, власник може да пребаци новац у другу банку или да их задржи у банци исплатиоцу осигураних депозита, а то је у овом случају Уникредит банка Бањалука - рекао је Невјестић.

Казао је да ће депозити бити исплаћивани на више од 112 исплатних мјеста Уникредит банке. ...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана