Инвестиционе могућности Српске у септембру на сајму у Солуну

Срна
Foto: ГС

БАЊАЛУКА - Инвестиционо-развојна банка /ИРБ/ Републике Српске учествоваће на Међународном сајму у Солуну од 10. до 18. септембра, с циљем представљања инвестиционих могућности капиталних пројеката Српске привредницима и организацијама из Грчке, као и инвеститорима из других земаља, договорено је на састанку делегације ИРБ-а са грчким амбасдором у БиХ Димитриосом Папандреуом.

"Намјера је, у чему је обећана несебична помоћ Амбасаде Грчке у БиХ, да добра привредна сарадња Српске и Грчке буде подигнута на још виши ниво", саопштено је из ИРБ-а. У саопштењу се додаје да су договорене и активности на успостављању сарадње са привредним коморама Атине и Солуна, инвестиционо-развојном организацијом "Ентерпрајз Грчка"  и привредницима из Грчке, заинтересованим за улагање у Српску.

"ИРБ Српске наставља са активностима снажне промоције потенцијала за улагање у Српску. Планирано је да у другој половини јуна буде одржан и састанак у Бечу са 40 привредника из Аустрије", саопштено је из ИРБ-а.

Делегацију ИРБ-а јуче је на састанку у Амбасади у Сарајеву предводио вршилац дужности директора ИРБ-а Дражен Врховац, који је упознао грчког амбасадора о активностима које ИРБ спроводи на снажној промоцији потенцијала Републике Српске, чији је циљ већи прилив директних страних улагања у Српску, нова запошљавања и јачање привредног амбијента.

У саопштењу се наводи да су инвестициони профили градова и општина те инвестициони профил Српске, које је израдила ИРБ, база за информисање инвеститора који се одлуче да улажу у Републику Српску.

"Приликом израде профила намјера нам је била да објединимо све потребне податке, како бисмо поједноставили и олакшали приступ информацијама заинтересованима за улагање, али и да представимо потенцијале и љепоте Републике Српске", истакнуто је у саопштењу.

Из ИРБ-а додају да ће сви инвестициони профили, чије представљање је планирано, бити доступни и на енглеском језику, те да је у плану превођење и на друге језике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана