“Интеграл” и “Приједорпутеви” раде припрему за блок 7

Агенције
“Интеграл” и “Приједорпутеви” раде припрему за блок 7

ТУЗЛА - Група понуђача ИТЦ Зеница, “Приједорпутеви” Приједор и “Интеграл инжењеринг” Лакташи одабрана је за извођача припремних радова за изградњу блока 7 у Термоелектрани Тузла прва фаза.

Њихова понуда износила је укупно 17.999.998,74 КМ без ПДВа.

Побједнички конзорцијум изабран је након што је Канцеларија за разматрање жалби усвојила њихову жалбу и предмет вратила на поновни поступак.

У поновном поступку понуђачи који су се претходно такмичили нису продужили валидност својих понуда, а то су: 1. група понуђача  “Техноград” Тузла, “Eurco” Винковци, “Балегем” Градачац, 2. “ХП Инвестинг” Мостар, 3. група понуђача “ЕуроАсфалт” Сарајево и ХИХ д.о.о. Живинице, 4. група понуђача “Енергоинвест” Сарајево, TOMCAT Тузла, “Босман” Сарајево и EKOTEX Сарајево и 5. група понуђача ББМ Сарајево, “Херинг” Широки Бријег, “Цестотехник” Тузла, “Ергас” Сарајево, “Пушина” Груде и “Рудар” Тузла. Осим побједничке групе понуђача, валидност понуда продужила је још група понуђача “Јата Гроуп” Сребреник, “Роадинг” Грачаница, “РиалШпед” Добој Исток, “Путови” Груде, “Градња I” Тешањ, “Регенерација” Велика Кладуша, али је њихова понуда оцијењена неприхватљивом. Након што прође период за жалбе, очекује се потписивање уговора с одабраним извођачима.

Према ранијим најавама, припремни радови који подразумијевају премјештање далековода, равнање терена и одводних канала, велики су посао који ће трајати дуже од годину. Из “Електропривреде БиХ” је раније најављивано да би градња блока 7 могла почети на јесен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана